GRØNNSAKSUKE

FRA JORD TIL BORD.....

Under våronna i april/mai setter vi ut poteter i potetsenga vår. I tillegg blir det sådd både gulrøtter, rødbetter, urter med mere.

Nå når høsten er her er det veldig spennende å se hva som befinner seg under jorden.

Det vi høster i uke 37 er grunnlaget for ukas meny:

Mandag: Ovnsbaket potetbåter

Tirsdag: Potetsuppe med purre og bacon

Onsdag: Hjemmelaget potetchips på bål

Torsdag: Laks med ovnsbakte grønnsaker og potetmos + potetkaker

Fredag: Grønnsaker og dipp

Barna er deltagende i hele prosessen; så/setting, høsting, vasking, hakke/kutte, koke og smake!

Under innhøstingen er det også spennende å se på alle de ulike formene som grønnsakene har. Store, små, tykke, tynne. Vi teller og sorterer.

Det er veldig lærerrikt å se hele prosessen fra Jord til bord!